Over mijzelfHoi! Mijn naam is Jasmijn van Veldhuisen, een beginnend tekenaar. Ik woon in Nijkerk, Gelderland. Voor mijn tekeningen gebruik ik professionele kleurpotloden op hoogwaardig papier. Dieren is wat ik het liefste teken, maar ik waag me ook wel eens aan mensenportretten of botanische tekeningen. Mijn woonkamer dient als mijn atelier.

Mijn liefde voor dieren is mijn inspiratiebron. M'n kat Senõr Maurice, hond Sasha en paard Suze hebben alledrie model gestaan.

Naast tekenen en mijn dieren hou ik van mijn werk in de gehandicaptenzorg, mijn planten en verzamel ik West Germany (retro) keramiek.

Pas sinds 2017 werk ik met kleurpotlood. Daarvoor gebruikte ik wel eens pastelpotloden of verf. Toen ik vorig jaar een blik professionele kleurpotloden kocht wist ik vrijwel meteen dat ik mijn medium gevonden had. Ik streef ernaar steeds realistischer te tekenen.

Ik werk het liefst met eigen foto's, zodat ik het hele artistieke proces in eigen handen heb. Echter gebruik ik ook foto's van bevriende fotografen.

Het mooiste van tekenen vind ik als ik een mooie tekening weet te maken van een niet zo mooie foto!